Jogurt naturalny typ grecki EKO

 
 
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:

490KJ/118kcal

Tłuszcze
(w tym nasycone kwasy tłuszczowe):

9,5g (5,7g)

Węglowodany (w tym cukry):

4,7g (4,7g)

  • Białko:

    3,5g

  • Sól:

    0,1g

Charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją, zawiera 9,5 %  tłuszczu. Dzięki dodanym bakteriom ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą bazą i zagęstnikiem do sosów i dipów. Ma szerokie zastosowanie do sałatek, deserów i dań z mięsa. Świetnie smakuje z owocami a także z warzywami np. jako greckie tzatziki. Ze względu na kremowy, treściwy smak może być samodzielną przekąską. Zawiera witaminy A i B, kwas foliowy, potas, magnez, cynk i jod, nie zawiera innych cukrów oprócz laktozy pochodzącej z mleka.

Składniki:

mleko* pasteryzowane, śmietanka* (z mleka), mleko* w proszku, kultury bakterii jogurtowych.
- z rolnictwa ekologicznego.

Kod EAN:

5907667874546


Zobacz inne produkty

Aktualności

EkoŁukta 2015 © All rights reserved.
Realizacja: DamianGuzek.com
FacebookTab