MAŚLANKA NATURALNA EKO

 
 
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:

135 kJ/ 32 kcal

Tłuszcze
(w tym nasycone kwasy tłuszczowe):

0,7g (0,4g)

Węglowodany (w tym cukry):

3,6g (3,6g)

  • Białko:

    2,6g

  • Sól:

    0,1g

Maślanka naturalna jest napojem, który uzyskuje się wyłącznie w trakcie procesu ubijania śmietanki podczas produkcji masła. 

Charakteryzuje ją  orzeźwiający, śmietankowo – orzechowy, lekko kwaśny smak. Maślanka, ze względu na skład: niską zawartość tłuszczu, stosunkowo dużą zawartość fosfolipidów, oraz dodatek bakterii fermentacji mlekowej jest produktem lekkostrawnym, 2-3 krotnie szybciej niż inne produkty rozkładającym się w przewodzie pokarmowym. Fosfolipidy zawarte w niej chronią i wspomagają pracę wątroby.

Latem świetnie gasi pragnienie…

Składniki:

maślanka* naturalna (z mleka) nienormalizowana, bakterie fermentacji mlekowej.
* - z rolnictwa ekologicznego.

Kod EAN:

5907667874867


Zobacz inne produkty

Aktualności

EkoŁukta 2015 © All rights reserved.
Realizacja: DamianGuzek.com
FacebookTab