Sery

Ser śmietankowy Eko zawiera 29% tłuszczu. Dojrzewanie trwa 3 tygodnie.

Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin.

Ser Gouda i Edamski Eko to sery dojrzewające o konsystencji elastycznej, gładkiej, z kilkoma dziurkami o nieregularnej wielkości. Charakteryzuje się maślanym smakiem z wyczuwalnym posmakiem orzechów i słodyczy. W zależności od stopnia dojrzałości staje się coraz bardziej pikantny.

Doskonałe zastosowanie do zapiekanek, jako przekąska i do tradycyjnych kanapek.

W trakcie dojrzewania zawarta w serze laktoza ulega przemianie, co sprawia, że osoby uczulone mogą go spożywać, zawiera znaczne ilości wapnia, witamin i soli mineralnych.

Aktualności

EkoŁukta 2015 © All rights reserved.
Realizacja: DamianGuzek.com
FacebookTab