Eko Maślanka naturalna jest napojem, który uzyskuje się wyłącznie w trakcie procesu ubijania śmietanki podczas produkcji masła. Charakteryzuje ją orzeźwiający, śmietankowo – orzechowy, lekko kwaśny smak. Maślanka, ze względu na skład: niską zawartość tłuszczu, stosunkowo dużą zawartość fosfolipidów, oraz dodatek bakterii fermentacji mlekowej jest produktem lekkostrawnym, 2-3 krotnie szybciej niż inne produkty rozkładającym się w przewodzie […]
Napoje fermentowane
Zawiera do 4% tłuszczu. Polecane jest dla osób, które cierpią na nietolerancję cukru mlecznego – laktozy. Dobra tolerancja mleka zsiadłego jest możliwa dzięki temu, że laktoza zostaje rozłożona przez bakterie, które dodajemy w procesie technologicznym. Metoda pozyskiwania naszego mleka zsiadłego nawiązuje do najstarszych tradycji otrzymywania go przez gospodynie wiejskie. Mleko ma delikatną, kremową konsystencję i […]