Ser śmietankowy zawiera 29% tłuszczu. Dojrzewanie trwa 3 tygodnie. Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, substancja stabilizująca: chlorek wapnia *- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g […]
Sery dojrzewające
Ser Mazurski wyprodukowano z wykorzystaniem podpuszczki mikrobiologicznej dzięki czemu mogą go spożywać wegetarianie! Dojrzewanie sera trwa minimum 4 tygodnie a wyjątkowy smak i zapach nadają mu odpowiednio dobrane szczepy bakterii. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator- chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna […]
Ser Gouda Eko dojrzewa 3 miesiące! Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator-chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1389 […]
Ser Gouda Eko dojrzewa 3 miesiące! Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator-chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1389 […]
Ser Mazurski wyprodukowano z wykorzystaniem podpuszczki mikrobiologicznej dzięki czemu mogą go spożywać wegetarianie! Dojrzewanie sera trwa minimum 4 tygodnie a wyjątkowy smak i zapach nadają mu odpowiednio dobrane szczepy bakterii. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator- chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna […]
Ser śmietankowy zawiera 29% tłuszczu. Dojrzewanie trwa 3 tygodnie. Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, substancja stabilizująca: chlorek wapnia *- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g […]
Ser Sałatkowy to świeży, niedojrzewający ser, bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej.Dzięki swojej kruchej konsystencji polecany szczególnie do sałatek, ale nie tylko! Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej. * - z rolnictwa ekologicznego. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1450 kJ/349 kcal Tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone16 g Węglowodany 3,5 g […]
Ser Topiony Kremowy Eko to połączenie naszych najlepszych produktów. Długo dojrzewający ser gouda (40%) to główny składnik, nadaje charakterystyczny lekko pikantny smak, masło sprawia, że ser topiony jest kremowy a twaróg dodaje mu lekkości. Wszystkie składniki użyte do produkcji sera topionego to pełnowartościowe produkty, które znacie i lubicie. Składniki: ser* gouda (40%), woda, masło*, twaróg*, mleko* w proszku odtłuszczone, sól […]