Jogurt Naturalny Typ Grecki EKO
Charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją, zawiera 9,5 % tłuszczu. Dzięki dodanym bakteriom ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą bazą i zagęstnikiem do sosów i dipów. Ma szerokie zastosowanie do sałatek, deserów i dań z mięsa. Świetnie smakuje z owocami a także z warzywami np. jako greckie tzatziki. Ze względu na kremowy, treściwy smak może być samodzielną przekąską. Zawiera witaminy A i B, kwas foliowy, potas, magnez, cynk i jod, nie zawiera innych cukrów oprócz laktozy pochodzącej z mleka
Składniki: mleko* pasteryzowane, śmietanka*(z mleka), mleko* w proszku, kultury bakterii jogurtowych.
* – z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 490 kJ/118 kcal |
Tłuszcz | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,7 g |
Węglowodany | 4,7 g |
w tym cukry | 4,7 g |
Białko | 3,5 g |
Sól | 0,1 g |
Charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją, zawiera 9,5 % tłuszczu. Dzięki dodanym bakteriom ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą bazą i zagęstnikiem do sosów i dipów. Ma szerokie zastosowanie do sałatek, deserów i dań z mięsa. Świetnie smakuje z owocami a także z warzywami np. jako greckie tzatziki. Ze względu na kremowy, treściwy smak może być samodzielną przekąską. Zawiera witaminy A i B, kwas foliowy, potas, magnez, cynk i jod, nie zawiera innych cukrów oprócz laktozy pochodzącej z mleka
Składniki: mleko* pasteryzowane, śmietanka*(z mleka), mleko* w proszku, kultury bakterii jogurtowych.
* – z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 490 kJ/118 kcal |
Tłuszcz | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,7 g |
Węglowodany | 4,7 g |
w tym cukry | 4,7 g |
Białko | 3,5 g |
Sól | 0,1 g |