Produkty
Ser śmietankowy zawiera 29% tłuszczu. Dojrzewanie trwa 3 tygodnie. Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, substancja stabilizująca: chlorek wapnia *- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g […]
Ser Mazurski wyprodukowano z wykorzystaniem podpuszczki mikrobiologicznej dzięki czemu mogą go spożywać wegetarianie! Dojrzewanie sera trwa minimum 4 tygodnie a wyjątkowy smak i zapach nadają mu odpowiednio dobrane szczepy bakterii. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator- chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna […]
Ser Gouda Eko dojrzewa 3 miesiące! Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator-chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1389 […]
Twaróg tłusty zawiera 9,5% tłuszczu. Najwyższej jakości surowiec, niższa kwasowość zarówno użytego surowca jak i produktu końcowego oraz ręczna produkcja powodują, że produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego twarogu.Składniki: mleko* pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej. *- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 714 kJ/171 kcal […]
ekoMasło Osełka zawiera minimum 82% tłuszczu. Produkowane jest wyłącznie z ekologicznej śmietanki. Powstaje w tradycyjnej masielnicy a osełka ważona, formowana i pakowana jest ręcznie co sprawia, że smakuję i wygląda jak dawniej, kiedy masło powstawało w domach. Ekologiczne Masło charakteryzuje się wysoką zawartością witamin, szczególnie z grup A, D, E i K. Składniki: Śmietanka* (z mleka).*- […]
Twaróg półtłusty zawiera 4,5% tłuszczu. Najwyższej jakości surowiec, niższa kwasowość zarówno użytego surowca jak i produktu końcowego oraz ręczna produkcja powodują, że produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego twarogu.Składniki: mleko* pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej. *- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 544 kJ/129 kcal […]
Ser Gouda Eko dojrzewa 3 miesiące! Odpowiednie szczepy bakterii powodują wyjątkowy smak sera, a wyselekcjonowany surowiec i tradycyjna metoda produkcji gwarantują wysoką wartość odżywczą, bogactwo składników mineralnych i witamin. Składniki: mleko* pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator-chlorek wapnia*- z rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1389 […]
Charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją, zawiera 9,5 % tłuszczu. Dzięki dodanym bakteriom ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą bazą i zagęstnikiem do sosów i dipów. Ma szerokie zastosowanie do sałatek, deserów i dań z mięsa. Świetnie smakuje z owocami a także z warzywami np. jako greckie tzatziki. Ze względu na kremowy, treściwy smak może […]